Podaci firme

Vanja Čorokalo PR Woolnia, Žitni trg 4b, 23000 Zrenjanin
Tel: 0658334448
Broj računa: 160-6000000813500-69 Banca Intesa ad Beograd
Matični broj: 64093185
PIB: 109323188
Šifra delatnosti: 1392
Naziv delatnosti: Proizvodnja gotovih tekstilnih proizvoda osim odeće

1. Opšti uslovi korišćenja i kupovine u Internet prodavnici www.woolnia.com

Ovaj tekst definiše osnovna pravila kojih će se pridržavati Vanja Čorokalo pr Woolnia (u daljem tekstu: Prodavac) i krajnji korisnik prodavnice (u daljem tekstu: Kupac) kako bi se obezbedilo uspešno okončanje prodajnih transakcija putem web prodavnice na web lokaciji www.woolnia.com
Prodavac zadržava pravo promene uslova korišćenja i kupovine u zavisnosti od promene ponude svojih usluga i (ili) važećih zakonskih propisa. Kupac je dužan da proveri informacije u vezi sa uslovima poslovanja i uslovima kupovine na web lokaciji pre svake kupovine. Korišćenjem web lokacije, Kupac se slaže sa Opštim uslovima korišćenja i kupovine, što potvrđuje i kupovina.

Svaka porudžbina / kupovina robe izvršena putem web prodavnice istovremeno obavezuje Prodavca i Kupca i ne može se otkazati ili promeniti bez prethodnog dogovora obe strane.

Kupac se obavezuje da će slediti sledeće korake tokom naručivanja / kupovine robe putem web prodavnice prodavca:

1. Izbor proizvoda
2. Izbor prave veličine, boje i količine proizvoda
3. Registracija ili unos ličnih podataka
4. Pregled svih informacija, kontrola i prihvatanje porudžbine i Opšti uslovi korišćenja i kupovine.
5. Završetak porudžbine
6. Plaćanje odabranim načinom plaćanja
7. Dostava robe

Prodavac je dužan da po prijemu porudžbine kupcu pošalje e-mail sa potvrdom narudžbe koja sadrži oznaku (model), boju, cenu i količinu naručenih proizvoda, ukupan iznos za plaćanje, odabranu uplatu, način i isporuku, kao i detalje o adresi za isporuku koje je odredio Kupac.

Imajući u vidu da su svi Woolnia. proizvodi ručne izrade, vreme potrebno za njihovu proizvodnju je oko 15 radnih dana, uz moguća odstupanja od navedenog roka. Prodavac se obavezuje da će obavestiti kupca čim je naručeni / kupljeni proizvod napravljen i da će robu poslati u roku od 24 sata od datuma proizvodnje.

Kupac je dužan da prodavcu dostavi tačne podatke za isporuku robe (ime i prezime, punu adresu isporuke, kontakt telefon i e-mail kupca). Ako kupac pruži netačne ili nepotpune informacije, prodavac ne može biti odgovoran za probleme u isporuci ili preuzimanju naručene robe. Pored toga, prodavac neće biti odgovoran za bilo kakve probleme koji proizilaze iz isporuke od strane ovlašćene kurirske službe, niti za bilo kakve probleme koji nastaju zbog (ne) prihvatanja robe od strane kupca. U takvim slučajevima, ako se roba vrati na adresu Prodavca kao neisporučena, Prodavac će takođe imati pravo da naplati troškove neuspele isporuke (otpreme) robe Kupcu prilikom sledećeg pokušaja isporuke.

U slučaju da Kupac izvrši plaćanje iznosa manjeg od ukupnog iznosa narudžbenice, smatraće se da kupovina nije završena i uplaćeni iznos će biti vraćen Kupcu.

Kupac je prilikom preuzimanja robe dužan da proveri kvalitet i stanje isporučene robe.
Ako su na paketu vidljiva oštećenja u vidu pocepanih delova ili udubljenja, Kupac je dužan da zatraži otvaranje paketa u prisustvu kurira. Ako se tom prilikom utvrdi da su proizvodi oštećeni, sačinjava se izveštaj o potraživanju.

Bilo koja potraživanja biće rešena u skladu sa Uslovima za podnošenje zahteva i povraćaj robe.

Za sve sporove između Prodavca i Kupca koji se ne mogu rešiti sporazumno i u duhu dobre saradnje, nadležan je Sud u Beogradu.

Podaci o kupcu smatraju se poverljivim i neće se prenositi trećim licima.

2. Dostava i plaćanje

Woolnia. proizvodi naručeni / kupljeni preko internet prodavnice www.woolnia.com mogu se platiti putem platnih kartica, direktnom uplatom na račun, gotovinom kada se isporuče na adresu kupca (pouzećem) i PayPal-om.

Srbija:
Imajući u vidu da su svi proizvodi Woolnia. ručne izrade, vreme potrebno za njihovu proizvodnju je oko 15 radnih dana, uz moguća odstupanja od navedenog roka. Prodavac se obavezuje da će obavestiti kupca čim je naručeni / kupljeni proizvod napravljen i da će robu poslati u roku od 24 sata od datuma proizvodnje. Dostava se vrši putem PostExpress kurirske službe Pošte Srbije na celoj teritoriji Srbije, putem „Dostave sledećeg dana do 12 sati“. ili „Dostava narednog dana do 19:00“. Ako Kupac želi da mu se roba isporuči na drugi način (ličnim preuzimanjem ili upotrebom druge kurirske službe), neophodno je o tome obavestiti Prodavca putem e-maila.

Troškovi isporuke:
U slučaju korišćenja usluga PostExpress-a ili druge kurirske službe, troškove isporuke na adresu snosi Kupac ukoliko je iznos porudžbine do 4900rsd. U slučaju da iznos porudžbine prelazi 4900rsd troškove dostave snosi Prodavac.

Kada se kupac odluči za plaćanje prilikom dostave, troškove isporuke naplaćivaće PostExpress (ili druge kurirske usluge) prema važećem cenovniku kurirske službe, a biće uvećani za naknadu za prenos pošiljke (cena naručenih proizvoda) i prenos novca na račun Prodavca.

Važeći PostExpress cenovnik Pošte Srbije pogledajte na sledećoj web adresi.

Od trenutka preuzimanja pošiljke od strane kurirske službe, punu odgovornost preuzima dostavna služba, a Prodavac će biti izuzet od odgovornosti u vezi sa eventualnim odloženim pošiljkama, vremenom isporuke pošiljke i oštećenjima pošiljki nastalim tokom transporta.

Međunarodna špedicija:
Troškovi dostave zavise od zemlje odredišta i težine same pošiljke. Obračunavaju se prilikom porudžbine, kada Kupac odabere adresu dostave.

Otprema proizvoda u inostranstvo vrši se putem poštanske usluge za međunarodne pošiljke – PostExport Pošte Srbije. Dostava se vrši u roku od 10 radnih dana od datuma otpreme pošiljke za teritoriju Evrope ili 15-25 poslovnih dana za ostale delove sveta. Kupac će dobiti broj za praćenje, tako da svoju narudžbinu može „pratiti“ bilo kada.

Prodavac nije odgovoran za bilo kakve naknade koje mogu nastati kao rezultat carinskih i poreskih propisa u zemlji odredišta. Molimo vas da pre naručivanja proverite carinske i poreske propise u zemlji u koju primate pošiljku.

Od trenutka preuzimanja pošiljke od strane kurirske službe, punu odgovornost preuzima dostavna služba, a Prodavac će biti izuzet od odgovornosti u vezi sa mogućim odloženim pošiljkama, vremenom isporuke pošiljke i oštećenjem pošiljki nastalih transport.

3. Politika reklamacija

Uslovi za podnošenje zahteva i povraćaj robe

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni glasnik Republike Srbije br. 62/2014 i 6/2016), molimo vas da budete informisani o sledećem:

Kupac ima pravo da odustane od ugovora bez navođenja razloga u roku od 14 dana od datuma preuzimanja robe, osim ako naručena i primljena roba nije napravljena u skladu sa specifičnim zahtevima Kupca, prilagođena ili personalizovana .

Kupac će imati pravo na ovo pravo slanjem popunjene Izjave o odustajanju od Ugovora na daljinu na e-mail adresu i vraćanjem robe na adresu Prodavca. Obrazac “Izjava o odustajanju od Ugovora na daljinu” Kupac je dužan da zatraži putem e-mail od Prodavca. Prodavac je dužan da Kupca bez odlaganja obavesti o prijemu ove Izjave.

Kupac mora vratiti proizvod neiskorišćen, neoštećen i u neoštećenom originalnom pakovanju, uz obrazac „Izjava o odustajanju od ugovora na daljinu“.

Troškove povrata robe snosi Kupac, osim u slučajevima kada primljeni proizvod ne odgovara onome što je Kupac naručio ili ako postoje nedostaci na robi za koje je Prodavac odgovoran.

Prodavac zadržava pravo da ne prihvati vraćeni proizvod ako se tokom inspekcije utvrdi da ga je Kupac koristio ili oštetio.

Po prihvatanju i pregledu vraćene robe, Prodavac je dužan da vrati sve uplate primljene od Kupca za kupovinu proizvoda.

Pošaljite popunjeni obrazac „Izjava o odustajanju od ugovora na daljinu“ u elektronskom obliku na e-mail adresu prodavca:
info@woolnia.com

Pošaljite jedan primerak popunjenog obrasca zajedno sa robom koja se vraća na adresu prodavca:
Vanja Čorokalo PR Woolnia
Žitni trg 4b
23000 Zrenjanin
Srbija

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Vanja Čorokalo PR Woolnia je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

4. Politika privatnosti

Vaša porudžbina je potpuno sigurna!

U firmi Vanja Čorokalo PR Woolnia cenimo Vašu privatnost, zato o Vašim podacima izuzetno pažljivo brinemo.

Sve posredovane informacije su sigurne, nećemo ih ni pod kojim uslovima ustupati trećem licu, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa firmom Vanja Čorokalo PR Woolnia.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje payment servis provajder WSPay pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama WSPay. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

5. Zaštita privatnosti podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željene proizvode, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Firma Vanja Čorokalo PR Woolnia će vaše lične podatke koristiti isključivo u svrhe tehničke administracije web sajta, kako bi vam dala pristup posebnim informacijama ili za komunikaciju sa vama. Vanja Čorokalo PR Woolnia neće prodati podatke koje poseduje trećim licima, niti na tržištu. Zaposleni u firmi Vanja Čorokalo PR Woolnia obavezni da poštuju poverljivost vaših podataka.
Nikada i ni na koji način nećemo zloupotrebiti vaše privatne informacije.
Nećemo predati vaše podatke za kontakt trećim licima, sem ukoliko se to od nas bude zahtevalo zakonom.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Cookies

Woolnia koristi „cookies“ da Vam pomogne da prilagodite korišćenje interneta Vašim potrebama.
Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na Vasem hard disku od strane web servera. Cookie-ji ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru.
Cookie-ji su jedinstveno dodeljeni Vama, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme.

Saglasnost i promena uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja. Vanja Čorokalo PR Woolnia se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovoj strani i slanja e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

6. Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

7. Povraćaj sredstava

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, povraćaj ćemo vršiti isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice. Da bi vam izvršili povraćaj sredstava neopohodno je da roba za koju se vrši povraćaj novca, kao i popunjena i potpisana izjava, budu dostavljeni na našu adresu. Ispravnost podataka u izjavi garantujete svojim potpisom, tj. pečatom.